Θες να παίξεις μπαλίτσα στο PC σου αλλά δεν θες να πληρώσεις για να αγοράσεις το FIFA; Μην ανησυχείς, η EA φρόντισε για εσένα, φίλε αναγνώστη, και μας προσφέρει μία δωρεάν, «lite» έκδοση του διάσημου football game της για να μπούμε στο παιχνίδι χωρίς… περιττά έξοδα. Το FIFA World αποτελεί ουσιαστικά μία free-to-play ενσάρκωση της ιδέας του Ultimate Team και προσπαθεί να «παντρέψει» το gameplay engine του FIFA με το concept ενός card game και μερικά στοιχεία RPG στο χτίσιμο της ομάδας σου. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε από το Ultimate Team, έχετε στη διάθεσή σας κάποιες κάρτες που αντιστοιχούν σε παίκτες και προπονητή, με τους οποίους παίζετε αγώνες με σκοπό να μπορέσετε εν καιρώ να αναβαθμίσετε το ρόστερ σας και να «χτίσετε» την ομάδα σας με καλύτερους παίκτες και μεγάλους αστέρες. Υπάρχουν και διάφορες άλλες κάρτες που αξιοποιείτε σε κάθε match για να βελτιώσετε αυτές που έχετε ήδη στη διάθεσή σας, ενώ μπορείτε να αποκτήσετε νέες κάρτες κερδίζοντας παιχνίδια ή μέσω on-line αγορών. Το πλούσιο περιεχόμενο της σειράς υπάρχει και στο FIFA World, καθώς το παιχνίδι περιλαμβάνει πάνω από 16.000 παίκτες και 600 συλλόγους από περισσότερα από 30 επίσημα πρωταθλήματα.


Barcelona-Milan, κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι.

Στο FIFA World ξεκινάτε με ένα βασικό ρόστερ από αρκετά μέτριους παίκτες και παίζοντας παιχνίδια με νικηφόρα αποτελέσματα αναβαθμίζετε σιγά σιγά την ομάδα σας. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες παικτών που ανάλογα με το επίπεδό τους χωρίζονται σε Bronze, Silver και Gold, με διαφορετικό εύρος rating για την κάθε κατηγορία. Οι μεγάλοι παίκτες με rating πάνω του 88, όπως ο Cristiano Ronaldo ή ο Lionel Messi, μπορούν να γίνουν διαθέσιμοι αποκλειστικά μέσω του transfer system, όπου τους αγοράζετε από άλλους παίκτες on-line, ή μέσω αγορών από το store με πραγματικά χρήματα. Όπως και στο Ultimate Team, ξεκινάτε από την Division 10 και μέσα από μερικούς αγώνες κάθε σαιζόν προσπαθείτε να ανεβείτε στην κατάταξη. Υπάρχει ένας αριθμός από πόντους τους οποίους θα πρέπει να συγκεντρώσετε για να ανέβετε κατηγορία, ενώ εάν η συγκομιδή σας δεν είναι αρκετή, υποβιβάζεστε. Επίσης, υπάρχουν και κάρτες που χαρίζουν έναν RPG «αέρα» στο gameplay, οι οποίες αφορούν στη βελτίωση των στατιστικών των παικτών, στη διευκόλυνση στις διαπραγματεύσεις των συμβολαίων, στην αναπλήρωση του stamina κ.λπ., όπως και διάφορες άλλες, για παράδειγμα manager cards, coach cards, stadium cards, team uniform cards κ.λπ.

Το gameplay ακολουθεί τα χνάρια του «κανονικού» FIFA, αν και ουσιαστικά έχουμε μία απλοποίηση θα λέγαμε των μηχανισμών του. Πιο «ψαγμένα» χαρακτηριστικά όπως τα προχωρημένα skills των ποδοσφαιριστών δεν έχουν μεταφερθεί στο παιχνίδι, προς το παρόν τουλάχιστον, ενώ η γενικότερη αίσθηση του FIFA World ingame είναι αυτή ενός «FIFA των φτωχών», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε ένα αρκετά ποιοτικό αποτέλεσμα. Ο χειρισμός είναι επίσης κάπως απλουστευμένος, ενώ υπάρχει η επιλογή να παίξετε με keyboard, με συνδυασμό keyboard-mouse ή με χειριστήριο. Ανεπιφύλακτα σας προτείνουμε το τελευταίο, καθώς οι δύο πρώτοι τρόποι είναι αρκετά ιδιόρρυθμοι και θα πρέπει να τους συνηθίσετε αρκετά. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αξιόλογα, χωρίς το επίπεδο λεπτομέρειας φυσικά των FIFA, αν και πάλι δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε παράπονο ειδικά εφόσον μιλάμε για τα δεδομένα ενός free-to-play. Το FIFA World προφανώς και δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα με τα ολοκληρωμένα football games FIFA και Pro, αλλά η εμπειρία που προσφέρει είναι πολύ διασκεδαστική και ενδέχεται να κολλήσετε, ειδικά εφόσον μιλάμε για μία δωρεάν έκδοση του διάσημου sports game της EA.

ΕΙΔΟΣ: Sports

DEVELOPER: EA Canada

SITE: https://www.easportsfifaworld.com/

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum