Είστε τριαντάρης και αναπολείτε τις εποχές που «ταΐζατε» εικοσάρικα για να παίζετε Ghost and Goblins; Όχι; Ο Ισπανός developer Locomalitο, πάντως, είναι και αποφάσισε να φτιάξει ένα free παιχνιδάκι, το απόλυτο homage στο παλιό και αγαπημένο παιχνίδι, που βασίζεται σε γνωστούς ισπανικούς θρύλους.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το παιχνίδι είναι ένα απλό side-scrolling παιχνίδι, όπου ελέγχετε έναν ιππότη και απλά… πηγαίνετε προς τα δεξιά. Οτιδήποτε βρίσκετε στο δρόμο σας, το σκοτώνετε. Βέβαια, η έκδοση 2013 είναι λουστραρισμένη, με μπόλικα power-ups, πολλούς εχθρούς και bosses, αλλά η βασική ιδέα παραμένει η ίδια και ο χειρισμός είναι απλός (πλήκτρα κίνησης, Ζ για να ρίχνετε και Χ για άλμα). 

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο ιππότης Don Ramiro, ο οποίος πρέπει να απαλλάξει τη χώρα από τους κακούς δαίμονες (οι οποίοι ήρθαν στον κόσμο μας αφού ξεγέλασαν μία νεαρή μάγισσα που έχασε τον αγαπημένο της). Οι παρατηρητικοί θα αντιληφθούν κι ένα περίεργο εφέ πάνω από τα πιξελιασμένα γραφικά, που αποδίδει τη θολούρα ενός παλιού μόνιτορ – μία εξαιρετική λεπτομέρεια. Η μουσική είναι αυθεντική (και μάλιστα εξομοιώνει το τσιπ ήχου Yamaha YM2203) για ακόμα μεγαλύτερο retro-factor.

Η αναβίωση του κλασικού παιχνιδιού του 1985 είναι εξαιρετική και θα σας κρατήσει αρκετή ώρα μάλιστα. Ευτυχώς, αν χάσετε, απλά συνεχίζετε – υπάρχουν άπειρα continues, οπότε δεν θα γίνουν τα νεύρα σας σπαγκέτι όπως παλιά.

Είδος: arcade

Developer: Locomalito

Sitehttp://www.locomalito.com/maldita_castilla.php

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum