Ο Nikola Tesla τιθάσεψε τη δύναμη του death ray σε ένα κανόνι που φοράει πια στο χέρι του. Τώρα θα νικήσει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως έγινε και στην πραγματικότητα. Ζήτω ο Βασιλιάς του Κεραυνού! Αυτό είναι το story του παιχνιδιού – ένας φόρος τιμής στη διάνοια που λέγεται Tesla, που τον υπεραγαπάμε (εξάλλου, είναι ο θεός των geeks). Ρίξτε μία ματιά στο theoatmeal.com/comics/tesla.

Αν και ο τίτλος θυμίζει κλασικό Tower Defense, τα πράγματα είναι πιο απλά, με λιγότερους πύργους, μονοπάτια και αναβαθμίσεις. Το πεδίο μάχης είναι μία ανοιχτή έκταση: μονάδες έρχονται από δεξιά με σκοπό να φτάσουν αριστερά. Εσείς μπορείτε να κτίζετε δύο είδη πύργων, νάρκες ή εντολή για επίθεση στο χώρο με τα τέσσερα πλήκτρα, οπουδήποτε στο χώρο. 

Με το πλήκτρο 1 κτίζετε το επίγειο Ground Coil (επιτίθενται αυτόματα σε επίγειες μονάδες που πλησιάζουν). Με το πλήκτρο 2 κτίζετε το Air Tower (επιτίθενται αυτόματα σε εναέριες μονάδες που περνούν από πάνω). Με το πλήκτρο 3 κτίζετε Mines (ανατινάσσονται όταν πλησιάσει μονάδα). Με το πλήκτρο 4 δίνετε εντολή για Orbital Strike (μεγάλη ζημιά στην περιοχή, μεγάλο cooldown). Σημειώστε ότι το Orbital Strike αφήνει κρατήρες στο έδαφος, όπου δεν μπορείτε να κτίσετε μετά, γεγονός που κάνει τη συχνή χρήση του «δίκοπο μαχαίρι». Παράλληλα, με αριστερό κλικ μπορείτε να επιτεθείτε με κεραυνό σε οποιαδήποτε μονάδα στην οθόνη, μέχρι να τελειώσει το απόθεμα ενέργειας του Tesla (ετοιμαστείτε για πολύ κλικ δηλαδή!). Στο τέλος κάθε πίστας μαζεύετε τα χρήματα που έχετε μαζέψει από τα kills και αναβαθμίζετε τις ικανότητές σας (και των πύργων σας) μέσα από ένα λιτό skill-tree. 

Συνολικά, υπάρχουν 20 κύματα: ξεκινάτε με αντιπάλους απλούς φαντάρους, μετά ακολουθούν αεροπλανάκια, άρματα, αλεξιπτωτιστές, υπερστρατιώτες, βομβαρδιστικά και κατάσκοποι – όλοι με το γερμανικό σταυρό. Το παιχνίδι δεν είναι τίποτα τρομερό κατά τα άλλα – μάλιστα, αν δεν είχε το concept του Tesla, δεν θα ασχολούμασταν πάνω από λίγα δευτερόλεπτα μαζί του. Αν είναι να υποπέσουμε σε ένα χαζοπαιχνιδάκι για να τιμήσουμε έστω και ενδεικτικά αυτή τη διάνοια, ας είναι. Παίξτε Tesla Defense, για τον Tesla!

Είδος: Strategy

Developer: a10

Site: a10.com/action-games/tesla-defense

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum