Γράφει ο Πέτρος Κυπραίος
Απο το τεύχος 244 του PCMaster

To Torchlight ανήκει στις περιπτώσεις των τίτλων που σε ξαφνιάζουν ευχάριστα, αφού παρόλο που πλασαρίστηκε ως outsider και low-budget, στην πραγματικότητα δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλα πιο δαπανηρά projects, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των action-RPGs. Προσφάτως, η εταιρεία ανάπτυξης του Runic Games κυκλοφόρησε δωρεάν το σχεδιαστικό εργαλείο του, ονόματι TorchED, και εμείς δεν θα μπορούσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό και να σας το παρουσιάσουμε…

To Torchlight είναι η επιτομή του dungeon crawling, αποτελώντας ουσιαστικά έναν αρκετά διασκεδαστικό τίτλο που συνδυάζει την απλότητα με το ξέγνοιαστο και fast-paced gameplay. Σίγουρα δεν πρωτοτυπεί, αφού ουσιαστικά είναι ένας ακόμη κλώνος του Diablo, ωστόσο, οι μηχανισμοί του είναι τόσο σωστά υλοποιημένοι που χαρίζουν στους παίκτες μία αρκετά δυνατή και ενδιαφέρουσα gaming εμπειρία. Πίσω, βέβαια, από αυτούς τους άρτιους μηχανισμούς κρύβεται ο TorchED, ο editor του παιχνιδιού, ο οποίος ρυθμίζει κάθε παράμετρό του. Αν και δεν είναι ο πιο εύκολος και φιλικός στη χρήση editor που έχουμε δει, ωστόσο, προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στους gamers που επιθυμούν έστω και για λίγο να μπουν στη θέση των developers, δημιουργώντας τα δικά τους επίπεδα και mods. Τον TorchED μπορείτε να τον κατεβάσετε από τη διεύθυνση http://www.filefront.com/15052181/TorchED_1.0.68.63.exe/, με το μέγεθός του να ανέρχεται στα 384ΜΒ. Παράλληλα, θα σας προτείναμε ένα σύστημα με μπόλικη μνήμη σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε «βαριές» εργασίες με το σχεδιαστικό εργαλείο του Torchlight. Στις σελίδες που ακολουθούν, θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα απλά βήματα, για να μπορέσετε να συνηθίσετε τον TorchED.

Σετάροντας τον TorchED

Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του editor, μπορείτε να τον εκκινήσετε είτε από το menu των Windows είτε ακολουθώντας τη διαδρομή: X (ονομασία drive)\: program files\Runic Games\Torchlight\editor.exe. Οταν ολοκληρωθεί το loading (μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα, αναλόγως με τις δυνατότητες του συστήματός σας), θα περάσετε κατευθείαν στο user interface του TorchED. Τώρα κοιτάξτε στο δεξί κομμάτι του editor και πατήστε πάνω στο Οptions panel που βρίσκεται μεταξύ του File Explorer και Properties. Οπως διαπιστώνετε, θα εμφανιστούν μία σειρά από επιλογές που είναι κάποιοι γενικοί κανόνες που σχετίζονται με το υπό ανάπτυξη level σας. Βρείτε το σημείο που αναφέρει Project -> Path και εν συνεχεία επιλέξτε το directory όπου θα αποθηκεύεται το mod σας (το σωστό path θα πρέπει να είναι της μορφής C:\Documents and Setting\όνομα χρήστη\Application Data\runic games\torchlight\mods\ονομασία του mod σας). Για να το επιτύχετε αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή \Application Data\Runic Games\Torchlight\Mods\ονομασία του mod σας. Οποτε εσείς θα κάνετε κάποιο save, θα πρέπει να παραπέμπετε στο φάκελο του mod σας, γι’ αυτό θα πρέπει για μία ακόμη φορά να βεβαιωθείτε ότι στο δεξί τμήμα του editor, στην επιλογή Options και στο Project -> Path, αναγράφεται η σωστή διαδρομή. Εφόσον ολοκληρώσετε το παραπάνω βήμα, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις εργασίες σας με τον TorchED και να δημιουργήσετε το δικό σας mod.

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum