Το Agatha Christie and Then There Were None κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με τη μορφή του μυθιστορήματος στην Αγγλία το 1939 με τον τίτλο «Δέκα μικροί Νέγροι». Ακολούθησε η έκδοση στις ΗΠΑ το 1940 με τον τίτλο «And Then There Were None» (Και μετά δεν υπήρξε κανένας). Το 1944 ανεβαίνει σε θέατρο της Νέας Υόρκης με τίτλο «Δέκα μικροί Ινδιάνοι». Αναμφίβολα, πρόκειται για το πιο αριστουργηματικό, ως προς τη σύλληψη και τη σύνθεση της πλοκής του, μυθιστόρημα της μεγάλης Αγκάθα Κρίστι. Στο παιχνίδι μερικά πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με τα πρόσωπα και τη δομή του βιβλίου.

Στην εισαγωγή βλέπουμε το Δικαστή Lawrence Wargrave στο κουπέ ενός τρένου. Στο ίδιο τρένο βλέπουμε και τη Vera Claythorne με τον Phillip Lombard να κάθονται αντικριστά. Τέλος, με το ίδιο τρένο ταξιδεύουν και ο στρατηγός John Mackenzie με τη Miss Emily Brent! Εν συνεχεία εμφανίζεται ο Anthony Marston να οδηγεί ένα σπορ αμάξι και να προσπερνά το αμάξι του γιατρού Edward Armstrong. Επιστρέφοντας στο τρένο βλέπουμε τον ντετέκτιβ William Blore. Στο νησί τούς περιμένουν ο Thomas Rogers και η σύζυγός του Ethel, το υπηρετικό προσωπικό της έπαυλης.

Εσύ είσαι ο Patrick Narracott, αδελφός του Fred Narracott, από το πρωτότυπο έργο, και λειτουργείς το ταχύπλοο που θα περάσει όλους τους καλεσμένους στο νησί Swipwreck. Δέκα διαφορετικοί άνθρωποι που καθένας τους κρύβει και ένα όχι τόσο καθαρό παρελθόν. Ολοι τους έχουν δεχτεί, και αποδεχτεί, μία πρόσκληση για να περάσουν το Σαββατοκύριακο στο Swipwreck (νησί - ουσιαστικά αναφέρεται στο Burgh Island, που βρίσκεται στη νότια ακτή του Devon, κοντά στο παραθαλάσσιο χωριό Bigbury). Δυστυχώς ο οικοδεσπότης και η γυναίκα του δεν προλαβαίνουν να έρθουν στη συνάντηση αυτή. Σιγά σιγά αποκαλύπτεται ότι ο κάθε καλεσμένος κρύβει και ένα «θανάσιμο» μυστικό. Και ο ένας μετά τον άλλον αρχίζουν να δολοφονούνται . Η πλοκή του μυθιστορήματος θεωρήθηκε σχεδόν αδύνατη, αφού στο τέλος και οι δέκα καλεσμένοι βρίσκονται νεκροί. Η ίδια η Κρίστι αναφέρει στην αυτοβιογραφία της ότι κατάφερε να γράψει το μυθιστόρημα ύστερα από έναν μακρύ και πολύ σκληρό σχεδιασμό. Κάποιες στιγμές πίστεψε ότι δεν θα τα κατάφερνε και γι’ αυτό ένιωσε μοναδική ικανοποίηση όταν κατάφερε να το ολοκληρώσει.

Στο τέλος του μυθιστορήματος και οι δέκα καλεσμένοι είναι νεκροί. Μένει μετέωρο στο φινάλε το μυστήριο του κλειδωμένου δωματίου. Τελικά όλα εξηγούνται από ένα γράμμα μέσα σε ένα μπουκάλι που έχει ριχτεί στη θάλασσα και που το βρίσκει ένας ψαράς. Το γράμμα αυτό το έχει γράψει ο πραγματικός δολοφόνος. Στο παιχνίδι το φινάλε είναι διαφορετικό. Είναι τόσο καλά δουλεμένο, που η όλη ιστορία δένει εκπληκτικά. Για όσους δεν έχουν διαβάσει το μυθιστόρημα, το παιχνίδι σού δίνει στο τέλος τη δυνατότητα να δεις μία ταινία, όπου διαβάζεται το γράμμα που προαναφέρω, προτού τοποθετηθεί στο μπουκάλι και πεταχτεί στη θάλασσα. Ετσι βλέπεις και το πρωτότυπο φινάλε του μυθιστορήματος. Πραγματικά εξαιρετική ιδέα. Οποια εκδοχή και να προτιμήσετε, το σενάριο είναι κυριολεκτικά απίστευτο. Κορυφαίο από όποια πλευρά και να το δείτε. Στα παραπάνω προσθέστε ότι το παιχνίδι έχει επιμεληθεί ο γνωστός Lee Sheldon, ένας κορυφαίος δημιουργός, που ανάμεσα στα άλλα μάς έχει δώσει το αριστούργημα «Believe It or Not, The Riddle of Master Lu», αλλά και το πολύ καλό «Dark Side of the Moon» της Southpeak Interactive, ενώ συμμετείχε και στη δημιουργία του «Temujin» της ίδια εταιρείας.

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
Ανάπτυξη:  Not Available
Έκδοση:  Not Available
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Not Available
Παίκτες:  Not Available