Επί χρόνια, η σειρά Total War έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των πιστών φίλων των strategy games. Από το πρώτο, Shogun, μέχρι το πιο πρόσφατο, Empire, εκατοντάδες χιλιάδες gamers εδώ και χρόνια καταστρώνουν τα στρατηγικά σχέδιά τους και δίνουν πραγματικά ομηρικές μάχες στα πεδία των μαχών του Total War. Αλλωστε, αυτός ο ιδιοφυής συνδυασμός RTS και TBS που χαρακτηρίζει το gameplay του παιχνιδιού της Creative Assembly, είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, το οποίο, κακά τα ψέματα, πολύ δύσκολα μπορεί να συναντήσει κάποιος σε άλλους τίτλους στρατηγικής. Βέβαια, όσο θεαματικές και αν είναι οι επικές μάχες του κόσμου του Total War, δεν παύουν σε αρκετές περιπτώσεις να αποδεικνύονται «βραχνάς» για τους παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν εντρυφήσει τόσο πολύ στην τέχνη του πολέμου. Αλλωστε, οι πάντες γνωρίζουν ότι όλα τα Total War αποτελούν games που εύκολα τα μαθαίνεις αλλά δύσκολα τα «διαφεντεύεις». Οι σελίδες που ακολουθούν, πρόκειται να βοηθήσουν σημαντικά τους gamers του Empire, οι οποίοι «τα έχουν βρει μπαστούνια» και αναζητούν μία χείρα βοηθείας. Διαβάστε, λοιπόν, με προσοχή και δεν θα αργήσετε να μετατραπείτε από ταπεινοί «λοχίες» σε ατρόμητους στρατηγούς.

Naval Battles

Δεν χωράει αμφιβολία πως η πιο πολυαναμενόμενη προσθήκη στο Empire από την εποχή του πρώτου Medieval: Total War είναι η ύπαρξη του ναυτικού τομέα και συγκεκριμένα η ικανότητα να κατευθύνετε εσείς ο ίδιος το στόλο σας εναντίον των εχθρών. Μετά από πολλά παρακάλια και ακόμη περισσότερη αναμονή, οι ρεαλιστικές ναυμαχίες είναι επιτέλους εδώ και είναι εκπληκτικές. Ωστόσο, ας έχετε υπόψη σας ότι στις πρώτες ναυμαχίες σας το πιθανότερο είναι να σας τσακίσουν πριν προλάβετε να καταλάβετε τι σας χτύπησε. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να απογοητευτείτε, καθώς γρήγορα αναμένεται να μπείτε στο – εντελώς καινούργιο – πνεύμα των ναυμαχιών και, φυσικά, εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Σε πρώτη φάση, ας ρίξουμε μία ματιά στο οπλοστάσιό σας:

Sloops/Brigs

Πρόκειται για τα πιο ελαφριά πλοία που θα βρείτε στο παιχνίδι, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στο πώς θα τα χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να είναι ικανοποιητικά οπλισμένα, έχοντας επαρκές canon capacity, δύσκολα, όμως, θα σταθούν στο πεδίο της μάχης, γιατί είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και το ελαφρύ σκαρί τους συνήθως αντέχει 3-4 χτυπήματα ή και λιγότερα, αν αυτά προέρχονται από τα… «θηρία». Επίσης, είναι αρκετά ευάλωτα απέναντι στα grape shots. Αν αναρωτιέστε αυτή τη στιγμή «γιατί να δώσω λεφτά γι’ αυτόν το σκυλοπνίχτη;», η απάντηση είναι πως είναι ιδιαίτερα ευκίνητα και έχουν μπόλικο πλήρωμα, χαρακτηριστικά που δεν τα μετατρέπει, φυσικά, σε πλοία πρώτης γραμμής, αλλά τα καθιστά ιδανικά για μπλοκάρισμα στα εχθρικά trade routes (ειδικότερα εάν συνυπολογίσετε το ότι θέλουν ελάχιστο χρόνο για να φτιαχτούν). Σε γενικές γραμμές, τα συγκεκριμένα πλοία κάνουν μία δουλειά μόνο, αλλά την κάνουν καλά. Αν τώρα βρεθείτε σε θέση που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε βαρύτερα πλοία, εκμεταλλευτείτε την ταχύτητά τους και τον αριθμό του πληρώματος τους για να κάνετε ρεσάλτο και ο θεός βοηθός!

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9595
%%
Ανάπτυξη:  The Creative Assembly
Έκδοση:  SEGA
Διάθεση:  Zegetron
Είδος:  Not Available
Παίκτες:  32
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  2.4 Ghz processor, 256 MB video card, 1 GB RAM XP / 2 GB Vis...