Γράφει ο Σπύρος Καλοδίκης
Απο το τεύχος 239 του PCMaster

Ατιμο πράγμα οι campers. Παραμονεύουν σε καλά κρυμμένα σημεία και μόλις περάσεις, σε στέλνουν συστημένο στο spawning point. Οταν δε η διαδικασία επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα σε έναν γύρο, συνήθως είναι τα περιφερειακά που πληρώνουν το τίμημα. Κάπως έτσι αποφάσισε το πληκτρολόγιο του γράφοντος να εκδημήσει εις κατασκευαστήν. Η αγορά καινούργιου έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτό. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο αριστερό Shift, το οποίο είναι μονό πλήκτρο αντί για διπλό που ήταν στο παλιό. Το αποτέλεσμα είναι αντί αυτού, να πατιέται κατά λάθος ο χαρακτήρας < που έχει τοποθετηθεί ακριβώς δίπλα. Κάτι έπρεπε να γίνει για αυτό. Ευτυχώς υπάρχει λύση και ονομάζεται Starkeys!

Sharkpeys

Το Sharkpeys είναι ένα πολύ μικρό προγραμματάκι, μέσω του οποίου μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λειτουργία ή το χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει ένα πλήκτρο με έναν άλλο. Παράλληλα, σας δίνετε η δυνατότητα να απενεργοποιήσετε ορισμένα ενοχλητικά πλήκτρα (πόσες φορές δεν έχετε πατήσει κατά λάθος το Insert ή το Caps Lock με τα αντίστοιχα αποτελέσματα;). Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση, απλώς αντιγράψτε το από το http://www.randyrants.com/2006/07/sharpkeys_211.html στον υπολογιστή σας και τρέξτε το. Για να γίνουν οι διάφορες αλλαγές, θα εισαχθεί αυτόματα μία καταχώριση στη registry, η οποία θα είναι υπεύθυνη γι’ αυτές. Η διαδικασία είναι πανεύκολη. Απλώς πατήστε την επιλογή Add στο παράθυρο που θα ανοίξει και θα εμφανιστούν δύο λίστες με όλα τα πλήκτρα, μία για να επιλέξετε το πλήκτρο που θέλετε και μία για ορίσετε με ποιό θα αντικατασταθεί. Επειδή με τις ονομασίες που έχει δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη, πατήστε το Type Key και στη συνέχεια το πλήκτρο που θα αλλάξετε. Στην κορυφή της δεύτερης λίστας υπάρχει η επιλογή Disable, για την περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε κάποιο. Πατήστε ΟΚ και μόλις τελειώσετε με τις αλλαγές, κλικάρετε το Write to Registry, ώστε να καταχωριστούν. Κάντε μία επανεκκίνηση και είστε έτοιμοι!

 

Χ-mouse Button

Αφού φέραμε το πληκτρολόγιο στα μέτρα μας, γιατί να μην κάνουμε το ίδιο με το ποντίκι; Επιλέξαμε ένα πρόγραμμα από τον κατασκευαστή του Starkeys με την ονομασία X-mouse button. Αν και δεν αντικαθιστά το ένα πλήκτρο με το άλλο, μπορεί να ορίσει διάφορες λειτουργίες σε κάθε κουμπί του ποντικιού, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας (θα το βρείτε στο http://www.randyrants.com/2008/09/remap_mouse_but.html) και να το τρέξετε. Από το παράθυρο που θα ανοίξει, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις, ομολογουμένως πολλές, επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες για κάθε πλήκτρο, όπως και μερικές άλλες που αφορούν στο scrolling speed του ποντικιού και στη ροδέλα. Τέλος, μπορείτε να σώσετε τις αλλαγές σε διάφορα προφίλ, για να επιλέγετε κάθε φορά αυτό που σας βολεύει.

Μία άλλη διασκεδαστική λειτουργία είναι να κάνετε τις αλλαγές στον υπολογιστή ενός φίλου σας, χωρίς, βέβαια, να το ξέρει. Απλώς καθίστε και παρατηρήστε τον να... αλλάζει χρώματα, προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει.

Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να προσαρμοστείτε στις νέες λειτουργίες, αλλά μόλις τα καταφέρετε, δεν θα μπορείτε να τις αποχωριστείτε!

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum