Γράφει ο Σπύρος Καλοδίκης
Απο το τεύχος 240 του PCMaster

Στο προηγούμενο τεύχος είχαμε παρουσιάσει μερικούς πολύ βασικούς περιορισμούς για τα Windows και τον Firefox ώστε να προφυλάσσετε τον υπολογιστή και τα αρχεία σας από κακόβουλους χρήστες. Στο παρόν άρθρο θα βρείτε μερικούς πιο εξεζητημένους, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Restrictions arena!

Για να εφαρμόσετε καθέναν από αυτούς, θα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον registry editor γράφοντας «regedit» στο «Run…» του start menu. Σε όλες τις περιπτώσεις, θα χρειαστεί να φτιάξετε μία DWORD ή String value και να της δώσετε μία τιμή. Αυτό γίνεται αφού επιλέξετε το κλειδί μέσα στο οποίο θα πρέπει να δημιουργηθεί κάνοντας δεξί κλικ στο δεξί μέρος του editor και επιλέγοντας New > DWORD/String value. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω της, ορίζεται τη ζητούμενη τιμή στο πεδίο «Value data». Εχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Απενεργοποίηση Display Properties

Στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Policies\System φτιάξτε μία DWORD value με το όνομα «nodispcpl» και ορίστε την τιμή 1.

2) Απενεργοποίηση Taskbar Properties

Στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Policies\Explorer φτιάξτε μία DWORD value με το όνομα «nosettaskbar» και ορίστε την τιμή 1.

3) Απενεργοποίηση Folder Options

Στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Policies\Explorer φτιάξτε μία DWORD value με το όνομα «nofolderoptions» και ορίστε την τιμή 1.

4) Aπενεργοποίηση Active Desktop

Στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Policies\Explorer φτιάξτε μία DWORD value με το όνομα «noactivedesktop» και ορίστε την τιμή 1.

5) Απενεργοποίηση Task Manager

Στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Policies\System φτιάξτε μία DWORD value με το όνομα «disabletaskmgr» και ορίστε την τιμή 1.

6) Απενεργοποίηση Taskbar Context Menu

Στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Policies\Explorer φτιάξτε μία DWORD value με το όνομα «NoTrayContextMenu» και ορίστε την τιμή 1.

7) Απενεργοποίηση του Control Panel

Στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Policies\Explorer φτιάξτε μία DWORD value με το όνομα «nocontrolpanel» και ορίστε την τιμή 1.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum