Γράφει ο Χάρης Κλάδης
Απο το τεύχος 214 του PCMaster

Τα Windows Vista φιλοξενούν μια σειρά από νέες υπηρεσίες και λειτουργίες, οι οποίες όμως δεν είναι απαραίτητες σε όλους. Υστερα από αρκετό ψάξιμο στο νέο λειτουργικό των Windows, εντοπίσαμε μια σειρά από τέτοιες υπηρεσίες και λειτουργίες που μπορείτε να απενεργοποιήσετε χωρίς να προκαλέσετε προβλήματα. Αντίθετα, αν τις απενεργοποιήσετε θα βελτιώσετε την απόδοση του συστήματός σας.

Πριν καταγράψουμε αυτές τις λειτουργίες και υπηρεσίες, είναι απαραίτητο να εξηγήσουμε με ποιον τρόπο θα τις απενεργοποιήσετε. Οπως και στις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού της Microsoft, έτσι και στα Windows Vista υπάρχει συγκεκριμένο σημείο που τις καταγράφει. Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα.

1) Επιλέξτε "Start" και στη συνέχεια "Run".

2) Πληκτρολογήστε "services.msc" και στη συνέχεια επιλέξτε "OK". Στην οθόνη σας θα εμφανιστεί το παράθυρο με τις ενεργές υπηρεσίες. (Εικόνα 1)

3) Για να σταματήσετε και να απενεργοποιήσετε μία υπηρεσία, κάντε δεξί κλικ επάνω της και επιλέξτε "Properties". (Εικόνα 2)

4) Στο κουτί των Properties αλλάξτε το "Startup type" σε "Disabled" και πατήστε "OK". Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει ο υπολογιστής σας, η υπηρεσία που απενεργοποιήσατε, δεν θα φορτώσει.

Τώρα που μάθατε τον τρόπο για να απενεργοποιείτε τις υπηρεσίες των Windows Vista, μπορούμε να παραθέσουμε εκείνες που θεωρούμε ότι δεν είναι απαραίτητες, έτσι ώστε ν’ αυξήσετε την απόδοση του συστήματος. Αν για κάποιον λόγο επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις υπηρεσίες που ακολουθούν, τότε απλώς αγνοήστε την προτροπή μας.

 

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum