Γράφει ο Πέτρος Κηπουρόπουλος
Απο το τεύχος 225 του PCMaster

In game ρυθμίσεις

Ξεκινώντας με τις επιλογές που σας προσφέρονται εντός του παιχνιδιού, τον πρώτο λόγο έχει η ανάλυση στην οποία θα τρέχει ο τίτλος. Καθότι το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο για να τρέχει σε οθόνες με λόγο διαστάσεων 16:9, αν δεν διαθέτετε wide monitor, τότε θα εμφανίζονται μαύρα πλαίσια επάνω και κάτω από την εικόνα. Αυτό μπορείτε να το αποφύγετε, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Aspect Ratio Fix και εφόσον τρέχετε το παιχνίδι σε DX9 mode μόνο. Η χρήση του δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, αφού απλώς το τρέχετε (ειδικά στα Vista χρειάζονται admin rights), εισάγετε την ανάλυση στην οποία παίζετε το παιχνίδι και το αφήνετε να τρέχει στο background, ενόσω απολαμβάνετε τα σάλτα του Altair. Με το πλήκτρο “*” του Numpad το ενεργοποιείτε, με το “/” το απενεργοποιείτε, ενώ με τα “+” και “-” ρυθμίζετε την εικόνα μέχρι να έρθει στα μέτρα σας. Σημειώστε, ωστόσο, ότι ενδεχομένως να δημιουργηθούν διάφορα glitches, καθώς η λειτουργία του tool δεν είναι απροβλημάτιστη για την ώρα, αλλά από το ολότελα…

Βάσει της αντοχής του συστήματός σας θα πρέπει να ρυθμίσετε καταλλήλως τα Graphic Quality και Level of Detail. Εχετε υπόψη σας, πάντως, ότι το πρώτο παίζει σημαντικότερο ρόλο από το δεύτερο και ως εκ τούτου σε αυτό θα πρέπει να ρίξετε μεγαλύτερο βάρος. Αν θέλετε να κερδίσετε σημαντικά σε απόδοση, τότε θα πρέπει να «παίξετε» με τις σκιές, η επιλογή για τις οποίες διαθέτει 3 levels. Στο πρώτο, απεικονίζονται μόνο οι στατικές σκιές, στο δεύτερο φαίνονται αυτές σε κοντινή απόσταση, ενώ στο τρίτο όλες. Οσον αφορά στο multisampling, είναι κάτι σαν το antialiasing (ΑΑ), με το level 1 να αντιστοιχεί στην απουσία ΑΑ, το level 2 να θυμίζει 2x AA και το level 3 να έχει τα αποτελέσματα του 4x AA. Στις αναλύσεις 1.600x και πάνω, πάντως, το παιχνίδι από μόνο του απενεργοποιεί το multisampling, καθώς θα χρειαζόταν υπερβολικά πολλή video RAM για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Out of game ρυθμίσεις

Το «αληθινό» tweaking, ωστόσο, μπορεί να γίνει «πειράζοντας» τα αρχεία Assassin.ini και DARE.ini που βρίσκονται στο directory Documents and Settings\Username\Application Data\Ubisoft\Assassin’s Creed για Windows XP και Users\Username\AppData\Roaming\Ubisoft\Assassin’s Creed για Windows Vista. Η επεξεργασία των αρχείων αυτών μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε text editor.

Στο Assassin.ini, λοιπόν, ο αριθμός στο ResfreshRate=60 καθορίζει το refresh rate του παιχνιδιού. Φροντίστε ο ρυθμός ανανέωσης που θα εισάγετε να υποστηρίζεται και από την οθόνη σας. Πειράζοντας το Multisampling=1, αλλάζετε το ομώνυμο στοιχείο. Οι τιμές που δέχεται το παιχνίδι, είναι 0, 1 και 2 (για 0x, 2x και 4x AA αντίστοιχα). Με το MaxNPCLODLevel=5 αλλάζετε τη λεπτομέρεια των NPC χαρακτήρων με το 5 να είναι η υψηλότερη τιμή που μπορείτε να βάλετε. Σε καμία περίπτωση μη δοκιμάσετε να εισάγετε ως τιμή το 0, αφού δημιουργούνται glitches. Με το Particle=1 καθορίζετε (0 και 1 οι διαθέσιμες επιλογές) αν θα εμφανίζονται εφέ όπως καπνός, σκόνη ή κινούμενα σύννεφα. Τύπου 0 και 1 είναι και το LODBlend=1, που ελέγχει τις λεπτομέρειες που θα εμφανίζονται όταν τα διάφορα αντικείμενα πλησιάζουν προς τα εσάς. Το Layers=1 ελέγχει των αριθμό των πρόσθετων layers (λεπτομερέστερα γραφικά) ανάλογα με την τιμή του, ενώ το Anisotropic=1 καθορίζει το αν το ομώνυμο φίλτρο θα είναι ενεργοποιημένο ή όχι (χάρη στις τιμές 0 και 1). Με το MaxNumNPCs=105, τέλος, θα ρυθμίσετε τον αριθμό των NPCs που μπορούν να συνυπάρξουν και οι τιμές που μπορεί να πάρει, κυμαίνονται μεταξύ 60 και 105.

Στο DARE.ini τώρα, το DS3D_CACHE_SIZE=2097152 είναι η cache που χρησιμοποιείται για την προσωρινή αποθήκευση του DirectSound3D ήχου του παιχνιδιού. Η τιμή που εμφανίζεται στο τέλος είναι σε bytes, με την αναγραφόμενη να αντιστοιχεί σε 2.048ΚΒ ή 2MB. Καλό θα ήταν να την αυξήσετε σε 4194304 (4MB) ή και 8388608 (8MB), προκειμένου να αποφύγετε μικρές ηχητικές παύσεις στο παιχνίδι.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
Ανάπτυξη:  Not Available
Έκδοση:  Not Available
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Not Available
Παίκτες:  Not Available