Αυτόν το μήνα θα ασχοληθούμε με ένα εξαιρετικό adventure του Sokal, το περίφημο Paradise, μια και το «αδελφό» περιοδικό PC Master δίνει το παιχνίδι ως δώρο στο τελευταίο τεύχος του. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία να δούμε αναλυτικά τη λύση του.

Μερικά εισαγωγικά για το παιχνίδι. Δεν ξέρω ποιά έκδοση δίνει το περιοδικό, εγώ έχοντας την πρωτότυπη Αγγλική έκδοση των 3 CDs θέλω να κάνω πέντε σχόλια.

Κατ’ αρχάς, δεν σε αφήνει να διαλέξεις το directory που θα το εγκαταστήσεις, δεν θυμάμαι άλλο παιχνίδι του Sokal που να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεύτερον, χρησιμοποιεί το σύστημα προστασίας Starforce, γεγονός που το θωρώ τελείως αρνητικό. Τρίτον, ελέγξτε την έκδοση του παιχνιδιού που έχετε και το αν πρόκειται για την Αγγλική ή την Αμερικανική έκδοση. Πηγαίνετε σε αυτή τη διεύθυνση και δείτε τα patches που υπάρχουν τόσο για την Αμερικανική όσο και για την Αγγλική έκδοση. Για την πρώτη η τελευταία έκδοση που υπάρχει είναι η 1.1.1, ενώ για την δεύτερη η 1.1.3.

Τα patches αυτά είναι πολύ σημαντικά μια και διορθώνουν σημαντικά προβλήματα του παιχνιδιού, τόσο όσον αφορά τη βελτίωση των γραφικών, όσο και φαινόμενα εξαφάνισης χαρακτήρων καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς του mouse. Τονίζω το θέμα αυτό γιατί τελικά τα patches εξαλείφουν σχεδόν όλα τα προβλήματα που καταγράφω στο review του παιχνιδιού, τόσον αφορά τον χειρισμό του όσο και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος στην αρχική έκδοση. Αν το patch αυτό είχε κυκλοφορήσει πριν γράψω το σχετικό review, το άρθρο μου θα ήταν σημαντικά διαφορετικό ως προς όλα αυτά τα θέματα.

Τέταρτον, ξαναβλέποντας την εισαγωγή του παιχνιδιού, θεωρώ πως από γραφική απόδοση, ατμόσφαιρα και χαρακτήρες, είναι από τις καλύτερες που έχω δει μέχρι τώρα. Πραγματικό χάρμα ειδέσθε, ένας ακόμη γνήσιος κόσμος του μεγάλου Sokal. Πέμπτον και τελευταίο είναι το γεγονός πως το παιχνίδι μπορεί να μην στέκεται στο ύψος κυρίως των Syberia, αλλά θεωρώ πως ο ειδικός τύπος το έχει αδικήσει κατάφωρα. Μπορεί η εξέλιξη τoυ βασικού χαρακτήρα να μην είναι ιδιαίτερα πειστική, να μην αξιοποιείται ουσιαστικά η μαύρη λεοπάρδαλη, ή και να υπάρχουν ανισότητες στο περιεχόμενο της δράσης του ανάμεσα στις διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά προσωπικά θεωρώ πως εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το 70-75% των adventures που έχουν κυκλοφορήσει όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, εξακολουθώ να πιστεύω πως έχει το πιο ανατρεπτικό και "δύσκολο" φινάλε που έχω δει την τελευταία δεκαετία σε adventure game. Και φυσικά όλα αυτά βασισμένα σ' ένα σπάνιας ποιότητας σενάριο, που θίγει μία πολύ μεγάλη γκάμα διαφορετικών και πολύ σημαντικών θεμάτων.

Πρόκειται για ένα πραγματικά ξεχωριστό, όσο και παρεξηγημένο, adventure.

Ξεκινώντας

Μετά την εισαγωγή, βρίσκεσαι "αιχμάλωτη" στο χαρέμι του πρίγκιπα Souramar της Madargane, και ο οποίος παραμένει πιστός στον βασιλιά Rodon. Εδώ ακούς και το εκπληκτικό από κάθε πλευρά, κυρίως ως προς την δραματική κορύφωση, βασικό μουσικό θέμα - μοτίβο του παιχνιδιού. Ειδικά ο ήχος και ο ρυθμός των αφρικάνικών ταμπούρλων προσωπικά εξακολουθεί να μου παίρνει τελείως το μυαλό μου και να με ταξιδεύει σε κόσμους μακρινούς και ονειρεμένους...

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
Ανάπτυξη:  Not Available
Έκδοση:  Not Available
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Not Available
Παίκτες:  Not Available