Γράφει ο
Απο το τεύχος 32 του PCMaster

Που πάει το μυαλό σας με το που ακούτε «expansion» ενός αγαπημένου σας (strategy κυρίως) παιχνιδιού; Παίρνουμε την original επιτυχημένη συνταγή, βάζουμε 2 μονάδες παραπάνω σε κάθε παράταξη, αλλάζουμε και τα loading screens μέσα στο παιχνίδι για να μη μας κατηγορήσουν ότι δεν αλλάξαμε τίποτα και… έτοιμο προς πώληση το «νέο» προϊόν. Ευτυχώς, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και σίγουρα το expansion του Command and Conquer 3 είναι ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα, προσφέροντας πολλές διαφορετικές πτυχές σε ένα ήδη εξαιρετικό παιχνίδι. Μαζί θα δούμε βήμα-βήμα το campaign το οποίο, για πρώτη φορά στην μακρά ιστορία των C&C, παίζεται από την πλευρά μίας μόνο παράταξης (και μην τυχόν ρωτήσει κανείς «ποιά»).

Mission 1: Τhe Rio Insurrection

Ξεκινάτε την πίστα με μία (σχετικά) αναπτυγμένη βάση, καθώς έχετε στη διάθεσή σας Refineries, War factory κλπ. Οι GDI είναι πεπεισμένοι πως η οργάνωσή μας έχει βαρέσει διάλυση, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε για επιθέσεις. Όπως υποψιαστήκατε, το technology tree σας είναι ιδιαιτέρως περιορισμένο αρχικά, οπότε η λύση είναι μία: φτιάχνετε ένα-δύο war factories ακόμα και αρχίζετε να παραγγέλνετε μανιωδώς Raider Buggies. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε 4-5 Saboteur καθώς θα σας χρειαστούν για να κάνετε capture τα 4 Tiberium Spikes που υπάρχουν στο χάρτη. Μόλις φτιαχτεί ο πρώτος, στείλτε τον να κάνει capture το πρώτο Spike στα ανατολικά της βάσης σας, δεξιά από το σημείο που μαζεύει tiberium το harvester σας.

Μόλις αποκτήσετε έναν ικανοποιητικό αριθμό Buggies, στείλτε τα προς το βορειοανατολικό μέρος του χάρτη, όπου θα δείτε τα πρώτο GDI Administration Building και 4-5 κτίρια γεμάτα GDI. Αφού δεν έχετε κάποιο τρόπο να τους διώξετε από τα κτίρια, απλά αγνοήστε τους και συγκεντρώστε τα πυρά σας στο Administration Building. Ενώ τα buggies σας επιτίθενται, φτιάξτε 5-6 Attack Bikes (θα σας χρειαστούν αργότερα) και αναπληρώστε τα Buggies που χάνετε. Μόλις το κτίριο διαλυθεί, κάντε capture το Tiberium Spike που βρίσκεται δίπλα σας και αν θέλετε και τα δύο GDI Radio Stations, ένα λίγο πιο κάτω και ένα στα από εκεί που βρίσκεστε. Αφού επιστρέψτε στη βάση σας για repairs, κινηθείτε προς το Administration Building στα δυτικά. Θα σας επιτεθούν 3-4 Pitbulls αλλά τα Buggies σας θα τα εξολοθρεύσουν εύκολα. Καταστρέψτε το κτίριο και κάντε capture το Spike ακριβώς από κάτω. Αφού επισκευάσετε και ανεφοδιάσετε το στρατό σας, πηγαίνετε (μαζί με τα Bikes που φτιάξατε) νοτιοδυτικά. Σκοτώστε τις (ελάχιστες) εχθρικές δυνάμεις κοντά στο Radio Station και κάντε το capture. Στη συνέχεια, επιτεθείτε στο Administration Building. Μόλις αυτό διαλυθεί, οι GDI θα στείλουν 4-5 Carryalls. Μην ανησυχήσετε καθόλου, αφού τα Bikes σας θα τα καταρρίψουν πριν προλάβουν να ξεφορτώσουν τίποτα.

Κάντε capture το Spike στα δεξιά σας (προσοχή στα 4 APC που είναι δίπλα) και επιστρέψτε στη βάση σας. Αφού ξεμπερδέψετε με τις επισκευές, φτιάξτε μερικές Rocket Squads για να ξεπαστρέψετε τα Guardian Cannons που βρίσκονται κοντά στο τελευταίο κτίριο. ΜΗΝ επιτεθείτε στα κανόνια με Bikes/Buggies γιατί θα κλαίτε τα λεφτά σας! Μόλις καταστρέψετε το πρώτο κανόνι θα έρθουν 6 εχθρικά Carryalls, τα οποία θα τα… περιποιηθούν οι Rocket Squad σας. Κάντε capture το Radio Station και επιτεθείτε στο Administration Building, σκοτώνοντας τις αντίπαλες μονάδες.

Μόλις το διαλύσετε, θα εμφανιστούν στο χάρτη δυνάμεις των NOD και θα επιτεθούν στα Radio Stations, επομένως αν θέλετε να πάρετε το bonus objective, φροντίστε να τα υπερασπιστείτε. Είτε το κάνετε είτε όχι, πρέπει να διαλύσετε την εχθρική βάση. Φτιάξτε καμιά 20αριά Scorpion Tanks και στείλτε τα στη βάση μόλις σας εμφανιστεί η τοποθεσία της στο χάρτη. Αγνοήστε όλες τις υπόλοιπες μονάδες και καταστρέψτε τα τρία Disruption Towers. Μόλις αυτά διαλυθούν, θα δείτε την εχθρική βάση. Καταστρέψτε τη και… The Rise of the Brotherhood has begun!

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9595
%%
Ανάπτυξη:  EA
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  Not Available
Παίκτες:  32
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium 4 στα 2GHz, 512MB RAM, ...